Supply Chain Portal MODULES

sourcing

Sourcing

Verzamelen en beheren van artikelgegevens.

Variant 1: leveranciers kunnen artikelcatalogi en voorraadgegevens uploaden. Vervolgens kan gekozen worden welke artikelen hiervan bestelbaar zijn.

Variant 2: een workflow begeleidt de leverancierskeuze, de sample processen en het verzamelen en vastleggen van artikelgegevens. Ook kan de "draft" inkooporder, inclusief de Landed Cost berekening, worden opgesteld.

Read more
buying

Buying

Afstemmen van inkooporders.

Supply Chain Portal presenteert de inkooporders aan de juiste leverancier. De leverancier geeft aan of aan de vraag voldaan kan worden en er kan afstemming plaatsvinden. Wijzigingen en afwijkingen worden overzichtelijk bijgehouden en daardoor ontstaat een duidelijk overzicht van de status van de inkooporders. Supply Chain Portal bewaakt de voortgang en geeft alerts bij afwijkingen of voortgangsproblemen.

Read more
finance

Finance

Automatisch de juiste facturen.

Via selfbilling worden leveranciers- en transportfacturen automatisch gegenereerd.

De facturen zijn gebaseerd op de werkelijk bestelde, verzonden en ontvangen goederen (3 way match).

Read more
inbound logistics

Inbound Logistics

Control Tower voor Inbound transporten.

Supply Chain Portal geeft een realtime overzicht van de voortgang en de status van de inbound transporten. Road, Sea, Air en Train transporten worden ondersteund. Er is Track and Trace. Alle transportdocumenten (C.O.O., B/L, E-cmr, SSCC) worden gedigitaliseerd. 

Read more
outbound logistics

Outbound Logistics

Control Tower voor Outbound transporten.

Transporten worden op basis van business rules aan de juiste carriers aangeboden. De afleveradressen worden op de hoogte gebracht van de inhoud en van het aflevertijdstip. De voortgang wordt bewaakt. Alle transportdocumenten zijn gedigitaliseerd (E-cmr, B/L). De goederenoverdracht aan het afleveradres wordt via de App geadministreerd.

Read more
slotbooking

Slotbooking

Leveranciers en carriers kunnen zelf een afleverafspraak bij het DC inplannen.

Leveranciers en de carriers kunnen op internet een slotbooking inplannen voor het lossen (en laden) van zendingen bij de logistieke operaties. Door een slimme automatische tijds- en capaciteitsplanning, wordt de logistieke operatie zo efficiënt mogelijk ingepland. Dit voorkomt piektijden en wachttijden in de logistieke operatie. Supply Chain Portal dirigeert het Yard Management en de Dock Scheduling. 

Read more
dc capaciteitsplanning

DC Capaciteitsplanning

Capaciteitsplanning van DC processen

Genuanceerde confrontatie van de gevraagde en beschikbare DC capaciteit in de tijd. Signalering en analyse van knelpunten in de planning. Ondersteuning voor het oplossen van knelpunten.

Read more
inter-dc logistics

Inter-DC Logistics

Aansturing van Inter-DC transporten.

De juiste goederen, in de juiste hoeveelheid, op het juiste moment, naar het juiste DC. De Inter-DC transporten worden gepland en uitgevoerd.

Read more
reverse logistics

Reverse Logistics

Volledig en actueel inzicht in alle retourstromen.

Consumenten kunnen op internet of in een winkel een retour aanmelden. Supply Chain Portal stuurt en bewaakt de retourstromen naar de logistieke operatie, de leverancier, een reparateur of een opkoper.

Read more